Посещение на 9-а клас в Регионална библиотека „Партений Павлович“.

На 29 октомври, в навечерието на 1 ноември – Денят на будителя, ученици от 9а клас на ПЗГ „Добруджа” с класен ръководител Росица Черковналиева, посетиха Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра. Учениците се срещнаха с екип „Проекти, информация и дигитализация” в библиотеката и се запознаха с новите интерактивни възможности за получаване на краеведска и фактографска информация – чрез NFC /радиочестотен/ чип. Той е поставен на по-значимите паметници в селищата в Силистра и в общината и дава възможност с помощта на мобилно приложение да се получи информация за съответния паметник.
Пред учениците бяха представени два проекта на библиотеката: „Е-Библиотечен портал за достъп до информация за здравни и транспортни услуги в област Силистра” – 2017 г. и “Е-портал на паметта и знанието – маршрути на европейската памет, живото наследство и европейските знания” – 2018 г.
На сайта на библиотеката www.libsilistra.bg може да бъде намерена информация за здравните и транспортните услуги в област Силистра и за
паметниците и фестивалите в община Силистра.
На 2 ноември /петък/ , библиотеката има Ден на отворените врати и всички желаещи могат да получат безплатна читателска карта, с която да ползват услугите на библиотеката – заемане на книги за дома, преглед на актуалния периодичен печат и работа на читателски компютри. В библиотеката има и безплатен безжичен интернет.

Снимка на ПЗГ "Добруджа" - Силистра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *