Нов успех за учениците на ПЗГ „Добруджа”

Денис Костадинов и Камен Великов от 11 клас заеха второ място в крайното класиране на Национално състезание „Агробизнесът и Селските райони – Икономика, иновации и растеж”, организирано за трета поредна година от Икономически университет Варна. Състезанието се организира от катедра „Аграрна икономика” и преследва постигане на следните цели при младите хора:

  • Развитие на творческо, иновативно мислене и презентационни умения на участниците в състезанието;
  • Стимулиране на креативността и екипната работа на учениците;
  • Насърчаване предприемаческото мислене и поведение;
  • Ориентиране в сферата на предприемачеството по основни теми като бизнес планиране, маркетинг, работа с клиенти и доставчици и др.;
  • Развиване на платформа на обмен на идеи и знания в областта на аграрния бизнес;
  • Задълбочаване на сътрудничеството и осигуряване на плавен преход между средното и висшето училище.

Нашите възпитаници се подготвиха и представиха казус: Какъв аграрен бизнес бихте стартирали ако разполагате със 100 000 лева?

Честито на учениците и техният ръководител  г-жа Галина Даскалова.

Денис и Камен са приети студенти по специалност, която си изберат от катедра „Аграрна икономика” и са освободени от семестриална такса през първия семестър от обучението.Това е третият екип от ПЗГ „Добруджа”, който се класира на това състезание: през 2017 г. Петър Хвърчилов и Тодор Терзиев, през 2018г. Симон Спасов, Вениамин Димитров и Любослав Пенев и 2019г. Камен Великов и Денис Костадинов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *