ПЗГ „Добруджа“ участва в световната седмица на предприемачество

През тази седмица 18-22 ноември 2019г. в България се отбелязва Световната седмица на предприемачеството за 11 път, администриран процес от Джуниър Ачийвмънт България. Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение.

Включването е по инициатива на г-жа Галина Даскалова и се осъществява за 4 път в нашето училище.

Наш гост в открития урок на тема: Моята успешна творческа-трудова кариера е агроном Атанас Великов – бивш ученик на ССТ „Добруджа“, сега предприемач в земеделския сектор с устойчив бизнес повече от 20 години.

Той сподели своя образователен възходящ път, желанието да работи и се усъвършенства непрекъснато, стремежът му към информираност за всички новости в сектора, в който работи и въвеждането им в реалните условия на работа в неговата фирма. Господин Великов насърчи учениците да си поставят високи цели и да ги преследват непрекъснато, за да успяват в живота, защото животът обича смелите.

Откритият урок по предприемачество подготвя младите хора с уменията, знанията и нагласите, които са им необходими както да стартират собствен бизнес, така и да станат отлични професионалисти, работещи в различни сфери на частния и публичния сектор. Благодарение на контактите с реалния бизнес по време на образованието си и възможностите за ранно кариерно ориентиране, подрастващите са много по-подготвени за пазара на труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *