Учениците на ПЗГ „Добруджа“ са социално отговорни!

На 18.12.2019г. Атанас и Денис от Неформална група „Скаути“ с техния ръководител г-жа Даскалова, отчетоха проекта „Пази храната“, финансиран по конкурсна сесия на Община Силистра „Младите срещу насилието и наркотиците“. Проектът беше класиран на първо място, защото акцентира върху дейности, допринасящи за постигане на Глобалните цели на ООН за развитие на човечеството – неразхищението на храна и опазване на ограничените природни ресурси на земята. Основната дейност с устойчив характер беше ремонтирането на автобусната спирка срещу входа на училището и публикуване там на послания към хората за опазване на природата и неразхищение на храна.

За училището е гордост, че единствено от всички учебни заведения в област Силистра има стратегия за въвеждане на „зелени“ мерки в училище и тя последователно се изпълнява вече втора учебна година.

Благодарности за доброволците, които активно мазаха, боядисваха, чистиха, засаждат дървета, храсти, декоративна растителност в двора на училището, събират разделно хартия, пластмаса и стъкло.  Това е пътя за изграждане на социално отговорни млади хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *