Приветствие по случай патронния празник на ПЗГ „Добруджа“ – Гергьовден

Уважаеми Учители, Служители и Ученици,

В живота на хората се редуват периоди на труд и почивка, радост и тъга, на успехи и падения, на празници и делници. Днес е един такъв момент на празник в нашия живот, а именно Гергьовден – ден на храбростта и празник на българската армия. Този ден е и празникът, който слага началото на стопанската година на българина и празник на земеделеца. Той е един от най-обичаните пролетни празници, на който се почита Св. Великомъченик Георги Победоносец – покровител на земеделците, скотовъдците и българската армия. Този ден е патронен и професионален празник на нашето училище – Професионална земеделска гимназия „Добруджа“!

Това е празник, с който се бележи началото на лятото и се прави равносметката от положения труд през предходната годината. В традициите на този ден се корени надеждата на стопанина за плодородна и по-богата реколта. В народните песни се пее „Хубав ден Великден, още по-хубав – Гергьовден !“ и се смята, че „Всяка капчица дъжд носи със себе си жълтица“.

Уважаеми Учители, Служители и Ученици,

Гергьовден е ден за равносметка, отчитане на резултати от преходния период и поставяне начало на нови идеи, дейности и надежди за предстоящия сезон.

Нека Св. Георги ни подкрепя във всяко наше начинание, да укрепва вярата ни в доброто и да ни вдъхва смелостта и куража, който носи със себе си, за да се справяме безпроблемно и успешно с предстоящите задачи и предизвикателства на днешния ден!

Честит празник на Всички, с пожелание да сте здрави, борбени, вдъхновени и окрилени от мисълта, че всичко което правим е за добруването и просперитета на нашето училище – ПЗГ „Добруджа !

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!

06.05.2020 г. гр. Силистра

ПЛАМЕН СЛАВОВ

Директор на ПЗГ „Добруджа“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *