УЧАСТИЕ НА УЧЕНИЦИ НА ПЗГ „ДОБРУДЖА“ ГР.СИЛИСТРА ПО ПРОЕКТ „ ЕРАЗЪМ+“

В периода 20 юли – 10 август 2021година ,ПЗГ „Добруджа“ гр. Силистра  реализира по проект „ Земеделието в Европа – начало на една успешна реализация“ по програма „Еразъм+“ ,, сектор „ Професионално образование“ , ключова  дейност 1: „ Образователна мобилност за граждани“.

Група ученици от 9,10 и 11 клас и техните ръководители г-н Пламен Славов- директор на училището, г-жа  Гинка Николова и г-жа Галя Илиева бяха на учебна практика в град Виена , Австрия. Учениците работиха в парковете на замъка „ Шонбрун „ и градините на „ Аугартен“. Бяха настанени от приемащата организация в красиви и уютни  апартаменти с много удобства за един комфортен престой.На учениците беше осигурена храна с преобладаващо био-разнообразие.  

С  реализирането на проекта  се  повиши  общото ниво на мотивация на учениците и да им се даде повече възможности за професионално развитие, което да ги направи по-конкурентноспособни на трудовия пазар. Общите цели , които си бяха поставили по проекта за  усвояване на допълнителни знания и умения за работа в екип;  повишаване качеството на професионално образование в сътрудничество с друга държава;  усъвършенстване на езиковите компетенции в интеркултурна среда;  придобиване на знанията за културата, бита и традициите на страната домакин; усъвършенстване и учене през целия живот , бяха изпълнени.

През почивните дни на учениците бяха организирани  културни мероприятия, като  посещение на замъка Шонбрун и техническия музей във Виена. Свободното време прекарваха в разходка из Виена , на река Дунав , развлекателния парк Пратер и други забележителни  места.

Учениците се доближиха до един друг бит и култура. В края на мобилността те се чувстваха удовлетворени, а това показва , че поставените цели и задачи в проектните дейности бяха изпълнени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *